


POPIS
TANN VR TOP se vyrábí ze dřeva kaštanu (Castanea sativa) a kebrača (Shinopsis lorentzii) různými extrakcemi a následným čištěním.
VÝROBA
Pro frakci kaštanu se kmeny oddělí od listů, větví a kůry a opláchnou se, aby se odstranily jakékoli nečistoty a zemina. Poté dřevo podstupuje extrakci pod tlakem s horkou čistou vodou. Po odstranění vody prochází extrakt několika fázemi čištění a filtrace, aby se izolovala frakce nejcennějších polyfenolů. Kapalina se poté atomizuje ve speciálních zařízeních.
Pro frakci kebrača dřevo podstupuje extrakci ve vodě, sušení a následné čištění v ethanolu. Takto získaný produkt se přefiltruje a znovu vysuší.
Upravené postupy výroby umožňují odstranění zbytkových cukrů a polyfenolů s nízkou molekulární hmotností, které mohou být odpovědné za nežádoucí aroma. Získané třísloviny jsou vysoce čisté a snadno rozpustné.
ENOLOGICKÁ ÚČINNOST
Jedná se o tříslovinu, která spojuje výhody polyfenolu kyseliny ellagové a gallové, který je účinný při ochraně barvy, s výhodami kondenzovaných polyfenolů, které jsou odpovědné za tvorbu komplexů anthokyaninů.
Hlavní funkce jsou:
- srážení bílkovin v roztoku;
- deaktivace oxidantů enzymů, zejména lakkázy a tyrozinázy;
- Potlačení růstu bakterií;
- tlumení účinku redukčně-oxidačního potenciálu moštu a vína, které zajišťuje optimální rozsah pH pro kvašení a odležení;
- Ochrana přirozené barvy a buketu vína.
DÁVKOVÁNÍ A ZPŮSOB POUŽITÍ
Doporučuje se používat přibližně 5–25 g/hl. Vyšší dávky lze používat při:
- nízkém množství bisulfitu;
- nezdravých hroznech, zejména napadených plísní šedou (Botrytis);
- krátké maceraci nebo nedostatku polyfenolů; vín určených k odležení;
problémech se stabilizací barvy.
Přípravek Tann VR TOP musí být ve všech případech přidán 4 h před nebo po dávkování enzymů, aby se zabránilo vzájemnému rušení.
Před přidáním ke směsi se doporučuje rozmíchání ve 5 dílech horké vody nebo přednostně ve vínu.
Kategorie: | Taniny |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Výroba vína dle barvy: | Červené |
Země původu: | |
Odrůda vína: | |
Region/Oblast PL: | |
Podoblast: | |
Výroba vína dle barvy: | Červené |
Klasifikace: | |
Region/Oblast SK: | |
Obsah cukru: | |
Styl : | |
Region/Oblast IT: |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.