Tanin Tann VR Top, 1 kg

Tříslovina čištěného kaštanu a dřeva kebračo

Dostupnost Skladem (82 ks)
Kód: 200038
1 762 Kč 1 456,20 Kč bez DPH
Tanin Tann VR Top, 1 kg
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

POPIS
TANN VR TOP se vyrábí ze dřeva kaštanu (Castanea sativa) a kebrača (Shinopsis lorentzii) různými extrakcemi a následným čištěním.


VÝROBA
Pro frakci kaštanu se kmeny oddělí od listů, větví a kůry a opláchnou se, aby se odstranily jakékoli nečistoty a zemina. Poté dřevo podstupuje extrakci pod tlakem s horkou čistou vodou. Po odstranění vody prochází extrakt několika fázemi čištění a filtrace, aby se izolovala frakce nejcennějších polyfenolů. Kapalina se poté atomizuje ve speciálních zařízeních.

Pro frakci kebrača dřevo podstupuje extrakci ve vodě, sušení a následné čištění v ethanolu. Takto získaný produkt se přefiltruje a znovu vysuší.

Upravené postupy výroby umožňují odstranění zbytkových cukrů a polyfenolů s nízkou molekulární hmotností, které mohou být odpovědné za nežádoucí aroma. Získané třísloviny jsou vysoce čisté a snadno rozpustné.

 

ENOLOGICKÁ ÚČINNOST
Jedná se o tříslovinu, která spojuje výhody polyfenolu kyseliny ellagové a gallové, který je účinný při ochraně barvy, s výhodami kondenzovaných polyfenolů, které jsou odpovědné za tvorbu komplexů anthokyaninů.

 

Hlavní funkce jsou:
- srážení bílkovin v roztoku;
- deaktivace oxidantů enzymů, zejména lakkázy a tyrozinázy;
- Potlačení růstu bakterií;
- tlumení účinku redukčně-oxidačního potenciálu moštu a vína, které zajišťuje optimální rozsah pH pro kvašení a odležení;
- Ochrana přirozené barvy a buketu vína.

 

DÁVKOVÁNÍ A ZPŮSOB POUŽITÍ
Doporučuje se používat přibližně 5–25 g/hl. Vyšší dávky lze používat při:
- nízkém množství bisulfitu;
- nezdravých hroznech, zejména napadených plísní šedou (Botrytis);
- krátké maceraci nebo nedostatku polyfenolů; vín určených k odležení;
 problémech se stabilizací barvy.

 

Přípravek Tann VR TOP musí být ve všech případech přidán 4 h před nebo po dávkování enzymů, aby se zabránilo vzájemnému rušení.

Před přidáním ke směsi se doporučuje rozmíchání ve 5 dílech horké vody nebo přednostně ve vínu.

Kategorie: Taniny
Hmotnost: 1 kg
Výroba vína dle barvy: Červené
Země původu:
Odrůda vína:
Region/Oblast PL:
Podoblast:
Výroba vína dle barvy: Červené
Klasifikace:
Region/Oblast SK:
Obsah cukru:
Styl :
Region/Oblast IT:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola