Kvasinky Ruby, 500 g
Odhalte červené thioly, odrůdovou komplexnost a aromatickou svěžest v červených vínech



Zatímco role těkavých thiolů v bílých vínech je poměrně dobře známá a popsána, jejich vliv na aromatický profil červených vín byl dlouho neznámý a do značné míry podceňovaný.
Těkavé thioly se však nacházejí ve velkém počtu odrůd červeného vína a hrají velmi důležitou roli v aromatické komplexnosti a vnímání červeného vína. RUBY™ těží z rozsáhlých zkušeností a znalostí, které společnost Lallemand Oenology získala za roky selekce kvasinek se zaměřením na expresi thiolů během alkoholového kvašení.
RUBY™ byl vybrán inovativním mikrobiologickým přístupem a vykazuje jedinečné vlastnosti související s jeho betalyázovou aktivitou. Díky tomuto specifickému metabolismu má RUBY™ výjimečný potenciál uvolňovat těkavé thioly v červených vínech.
Díky kombinaci těchto charakteristických vlastností a velmi robustního a spolehlivého alkoholového kvašení se RUBY™ skvěle hodí pro výrobu intenzivních, svěžích a komplexních červených vín.
Vína kvašená s RUBY™ vykazují chuťové profily popsané jako černý rybíz, angrešt, švestky, koření a některé osvěžující bylinné tóny. RUBY™ také upřednostňuje jemnou tříslovinovou strukturu a objem s dlouhou dochutí.
Doporučené odrůdy: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Pinot Noir, Tempranillo, Grenache, Malbec.
VLASTNOSTI
• Optimální teplotní rozsah fermentace: 16 – 28 °C
• Tolerance alkoholu až 16 %
• Vysoká rychlost fermentace
• Aktivní konkurenční faktor („Killer K2“)
• Nízká relativní potřeba dusíku
• Nízký relativní potenciál pro produkci SO2
• Vzhledem ke specifickému metabolismu souvisejícímu s těkavými thioly prospívá organická výživa. Použití STIMULA SYRAH™ se doporučuje k optimalizaci metabolismu RUBY™.
NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ
A. Rehydratace bez ochranného činidla pro kvasinky
Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se lišila od teploty šťávy/moštu o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.
B. Rehydratace s ochranou kvasine
U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje použití jednoho z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek) během rehydratace kvasinek.
Dodržujte pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.
Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Zajistěte, aby byla během fermentace vhodně řízena výživa kvasinek.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Použijte po otevření.
Kategorie: | Kvasinky |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
EAN: | 080801 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.