Kvasinky Ruby, 500 g

Odhalte červené thioly, odrůdovou komplexnost a aromatickou svěžest v červených vínech

Dostupnost Skladem (32 ks)
Kód: 080801
1 047 Kč 934,82 Kč bez DPH
Kvasinky Ruby, 500 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

Zatímco role těkavých thiolů v bílých vínech je poměrně dobře známá a popsána, jejich vliv na aromatický profil červených vín byl dlouho neznámý a do značné míry podceňovaný.
Těkavé thioly se však nacházejí ve velkém počtu odrůd červeného vína a hrají velmi důležitou roli v aromatické komplexnosti a vnímání červeného vína. RUBY™ těží z rozsáhlých zkušeností a znalostí, které společnost Lallemand Oenology získala za roky selekce kvasinek se zaměřením na expresi thiolů během alkoholového kvašení.

RUBY™ byl vybrán inovativním mikrobiologickým přístupem a vykazuje jedinečné vlastnosti související s jeho betalyázovou aktivitou. Díky tomuto specifickému metabolismu má RUBY™ výjimečný potenciál uvolňovat těkavé thioly v červených vínech.

Díky kombinaci těchto charakteristických vlastností a velmi robustního a spolehlivého alkoholového kvašení se RUBY™ skvěle hodí pro výrobu intenzivních, svěžích a komplexních červených vín.
Vína kvašená s RUBY™ vykazují chuťové profily popsané jako černý rybíz, angrešt, švestky, koření a některé osvěžující bylinné tóny. RUBY™ také upřednostňuje jemnou tříslovinovou strukturu a objem s dlouhou dochutí.

Doporučené odrůdy: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Pinot Noir, Tempranillo, Grenache, Malbec.

 

VLASTNOSTI
• Optimální teplotní rozsah fermentace: 16 – 28 °C
• Tolerance alkoholu až 16 %
• Vysoká rychlost fermentace
• Aktivní konkurenční faktor („Killer K2“)
• Nízká relativní potřeba dusíku
• Nízký relativní potenciál pro produkci SO2
• Vzhledem ke specifickému metabolismu souvisejícímu s těkavými thioly prospívá organická výživa. Použití STIMULA SYRAH™ se doporučuje k optimalizaci metabolismu RUBY™.

 

NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ

A. Rehydratace bez ochranného činidla pro kvasinky

Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se lišila od teploty šťávy/moštu o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.

B. Rehydratace s ochranou kvasine

U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje použití jednoho z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek) během rehydratace kvasinek.
Dodržujte pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.

 

Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Zajistěte, aby byla během fermentace vhodně řízena výživa kvasinek.

 

Skladujte na chladném a suchém místě.

Použijte po otevření.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 080801

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola