Kvasinky Lalvin MSB, 500 g

Doplňuje odrůdové charaktery Sauvignon Blanc

Dostupnost Skladem (11 ks)
Kód: 080120
1 366 Kč 1 219,64 Kč bez DPH
Kvasinky Lalvin MSB, 500 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

LALVIN MSB™ byl izolován z oblasti Marlborough (Nový Zéland). LALVIN MSB™ byl speciálně vybrán z několika izolátů pro své fermentační vlastnosti a schopnost respektovat odrůdový charakter Sauvignon Blanc.

Vinařské testy opakovaně prokázaly, že LALVIN MSB™ produkuje elegantní a vyvážená vína Sauvignon Blanc s tropickými tóny, pikantním grapefruitem, kořeněnou chutí s citronovou dření a krásnou ovocnou hmotností. Tato vyvážená ovocná produkce thiolů je u vín kvašených s LALVIN MSB™ doprovázena vynikajícím pocitem v ústech.

Vína kvašená s LALVIN MSB™ vykazují vyvážený senzorický profil mezi těmito různými aromatickými rodinami.

 

VLASTNOSTI
• Optimální teplota fermentace: > 14 °C
• Tolerance alkoholu až 14,5 % obj./obj.
• Stálá a mírná rychlost fermentace
• Aktivní faktor kompetitivnosti („Killer K2“)
• Střední relativní nutriční potřeba
• Nízká produkce SO2
• Nízká produkce H2S
• Doporučené odrůdy – Sauvignon Blanc - Chenin Blanc

 

NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ

A. Rehydratace bez ochranného činidla proti kvasinkám

Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.

B. Rehydratace s ochranou kvasinek

U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje použití jednoho z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek) během rehydratace kvasinek. Řiďte se pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.

 

Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Zajistěte, aby byla výživa kvasinek během kvašení vhodně řízena.

 

 Skladujte na chladném a suchém místě.

Použijte po otevření.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 080120KS
Výroba vína dle barvy: Bílé

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola