Kvasinky Guardia 500g

Aktivní bioochrana pro červená vína

Dostupnost Skladem (16 ks)
Kód: 080748
1 829 Kč 1 633,04 Kč bez DPH
Kvasinky Guardia 500g
080748akt
Novinka
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

Řízení mikrobiální dynamiky podporou prospěšných mikroorganismů a potlačením růstu škodlivých je základním principem biokontroly.

LEVEL2 GUARDIA™ je nový non-Saccharomyces (Metschnikowia pulcherrima) vybraný z přírody institutem IFV (Institut Français de la Vigne et du Vin), vysoce adaptovaný pro bioochranu ve víně. Při včasné aplikaci v procesu implantace a růstu LEVEL2 GUARDIA™ umožňuje včasnou a efektivní kolonizaci červených moštů.

Přípravek LEVEL2 GUARDIA™ byl testován a vybrán pro svou schopnost vylučovat vysoké koncentrace kyseliny pulcherrimové, silného chelatačního činidla železa. Toto vyčerpání železa činí prostředí nevhodným pro růst kontaminujících mikrobů. Díky těmto jedinečným vlastnostem je přípravek LEVEL2 GUARDIA™ vysoce účinný proti široké škále nežádoucích mikroorganismů (oxidační kvasinky, Brettanomyces spp., octové bakterie).

LEVEL2 GUARDIA™ je vhodná pro produkci bio vína v EU.

Díky své nefermentativní vlastnosti a schopnosti růstu při nízkých teplotách, LEVEL2 GUARDIA™ je užitečný přírodní nástroj během předkvašovacích kroků výroby červeného vína. Pomáhá snižovat používání siřičitanů a předcházet kontaminaci od sklizně až po stáčení v kádí. Je také ideální pro louhování za studena. Usnadňuje také implantaci a růst vybraných bakterií Saccharomyces cerevisiae, které jsou postupně naočkovány k provedení alkoholového kvašení.

LEVEL2 GUARDIA™ má pozitivní vliv na kvalitu vína tím, že se vyhýbá organoleptickým odchylkám mikrobiologického původu a přináší pozitivní senzorický dojem.

 

VLASTNOSTI
• Čistá kultura Metschnikowia pulcherrima.
• Tolerance SO2 : < 40 mg/l celkového SO2.
• Tolerance alkoholu: velmi nízká.
• Fermentační kapacita: velmi slabá až žádná.
• Implantační a růstová kapacita: vysoká.
• Optimální teplotní rozsah: 8 až 26 °C.
• Nevznikají žádné nežádoucí sloučeniny (jako jsou těkavé kyseliny, SO2, H2S atd.).
• Vyžaduje inokulaci vybraných kvasinek Saccharomyces cerevisiae pro alkoholické fermentace. Usnadňuje jeho implantaci a růst.
• Vysoká schopnost produkovat silnou sloučeninu vázající železo (kyselinu pulcherimovou), což zvyšuje její schopnost omezit růst mikroflóry způsobující kazení.

 

NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ
Doporučené dávkování:
5 až 20 g na 100 l moštu nebo 100 kg hroznů, upravit v závislosti na procesu (teplota, stupeň rizika mikrobiální kontaminace, délka prefermentativních kroků, načasování inokulace atd.).

• Přidejte co nejdříve.
• Rehydratujte LEVEL2 GUARDIA™ v čisté vodě s desetinásobným množstvím jeho hmotnosti (teplota mezi 20 °C a 30 °C/86 °F).
• Jemně míchejte, aby se vytvořila suspenze, a počkejte 20 minut.
• Naočkujte hrozny nebo mošt. Teplotní rozdíl mezi naočkovaným hroznovým moštem a suspenzí rehydratační kultury by neměl být vyšší než 10 °C (v případě potřeby aklimatizujte kulturu na teplotu pomalým přidáváním moštu).
• Kvasinky vždy rehydratujte v čisté nádobě.
• V některých případech (mechanická sklizeň, pokud je přítomna šťáva) lze zvážit přidání bez rehydratace (obraťte se prosím na svého dodavatele nebo společnost Lallemand). V tomto případě je třeba zvážit nejvyšší dávkování.
• Suspenze může být uchovávána pouze ve vodě po dobu 9 hodin. Pokud se použije později, přidejte do suspenze mošt po 45 minutech rehydratace.

 

Skladujte na suchém místě při teplotě 4 – 11 °C

Použijte po otevření

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 080748
Výroba vína dle barvy: Bílé, Červené, Růžové

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola